Bahan-bahan A:
150gm Tepung Gandum
2 sudu teh Serbuk Penaik
50gm Oat (cepat masak)
1/3 cawan Kacang Almond (cincang kasar)
Bahan-bahan B:
120gm Mentega
90gm Castor Sugar
2 biji telur
130ml Susu segar
Cheddar Cheese
Cara membuatnya:
- Gaulkan bahan A (tepung gandum, serbuk penaik, oat dan kacang almond). Letak tepi dahulu.
- Pukul mentega dan castor sugar sehingga sebati (pucat warna).
- Masukkan telur satu-persatu dan pukul sehingga sebati.
- Masukkan susu segar dan bahan A secara berselang-seli. Pukul sehingga sebati.
- Akhir sekali, masukkan ke dalam muffin cup sehingga agak-agak 3/4 penuh dan taburkan Cheddar Cheese di atasnya.
- Bakar pada suhu 200celcius selama 30minit.
No comments:
Post a Comment